Powered by Blogger.
RSS

Onnistumisia ja epäonnistumisia

Minun pitäisi olla tyytyväinen ja niin olinkin vähän aikaa. Sain kognitiivisen psykan uusinnasta KOLMOSEN! Paras pääaineeni arvosana miun koko yliopistouran aikana. Se ei nyt silti kauheasti lohduta. Aika kovan työn joutui tuon tentin 2,5 opintopisteeseen tekemään. Ja nyt on vielä edessä se neuropsykan uusinta ja toki lisäksi kaikki normaalit kevään tentit, joita on viisi (tenttejä yhteensä kuusi!). Kesällä täytyy tehdä jotain superkivaa, jos saan nuo kaikki tentit läpi siihen mennessä.

Nyt avasin persoonallisuuspsykologian kirjat, joista toinen on suomeksi (AAH!). Se toinen englanninkielinen onkin sitten sellaista hirveää leipätekstiä, missä ei ole edes kuvia. Eikä sitä tenttiä voi päästä läpi vain sen suomenkielisen lukemalla :I

Lisäksi mielenterveyteni liikkuu koko ajan huonompaan suuntaan. Opintopsykologit on käyty läpi ja todettu, että YTHS:n (Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö) psykologeillekin on sellainen jono, että töitä ainakin tulevaisuudessa riittäisi, jos sinne asti pääsisi. Tuntuu vain, ettei kiinnosta enää mikään samalla tavalla kuin ennen enkä osaa mitään. Kärsin jotain suurta alemmuuskompleksia muihin nähden. Tyhmäähän se on, mutta minkäs teet. Tiedän, että minulla on masennukselle altistavia geenejä, joten ehkä syytän niitä, enkä itseäni.

Mutta kai tästä voi saada jotain hyvääkin irti? Ainakin tiedän tulevaisuudessa (jos psykologiksi asti pääsen), miltä masentuneesta ihmisestä tuntuu ja etten sano niin kuin YTHS:n terveydenhoitaja: "Koita kestää sinne asti, että saat ajan". Minä en näe mitään ongelmaa siinä, ettei joskus masennuksesta kärsinyt ihminen voisi toimia psykologina, koska olen normaalisti hyvin vahva ihminen ja tämä on (toivottavasti) vain väliaikaista.

Eniten minua pelottaa, että miten pitkään tämä Helsinkiin sopeutuminen kestää ja missä vaiheessa minulla oikeasti leviää pää.

Noh, viikon päästä Kanarialle viikoksi. Ehkä se auttaa jollain tasolla, jos vain maltan olla stressaamasta niistä tulevista tenteistä.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hypersuper fiilis!

MINÄ OLEN PYSYNYT VIIKON LÄHES LUKUSUUNNITELMASSANI! Ennätys! Ja olen muuten lukenut melkein joka päivä loman jälkeen ainakin jotain. Ehkä juuri siksi minulla on tällainen fiilis (jota ei ole muuten ollut pitkään aikaan) hyppiä lattiasta kattoon ja punnertaa :D Älkää kysykö. Lisäksi tekisi mieli lähteä ulos hyppimään, mutta ei taida olla pokkaa ja uskallusta tehdä sellaista tähän aikaan Helsingissä. Mutta ei se haittaa! Aina voi hyppiä sisällä :3

Lisäksi laskin eilen jotain vanhaa matikan ylppärikoetta, koska tuli taas pakottava tarve laskea matikkaa. Minä olen alkanut suuresti ikävöimään vanhaa pääainettani ja nyt suunnittelen psykani sivuaineeksi ehkä jopa aineopintoja matikasta (jos jaksan, ainakin perusopinnot). Joku saattaisi pitää minua hulluna, mutta täytyy se myöntää, että ei minua ole tarkoitettu näemmä päästämään matikasta irti, eikä tarvitsekaan :3 Matikkaa ei myöskää tarvitse kauheasti lukea, niin kuin psykaa. Ja minä en pidä lukemisesta. En anna sen kuitenkaan estää haaveeni toteutumista, joten LUEN, luen ja luen. Luen, vaikka se on englantia. Oikeastaan minä olen aika pirun ylpeä itsestäni. Syksyllä minulla oli niin suunnattomia vaikeuksia noiden kirjojen lukemisien kanssa. Nyt lukemisessa ei ole enää niin suurta ongelmaa, mutta en tiedä silti vieläkään, opinko asioita oikeasti. Noh, ensi ja sitä seuraavan viikon tenteissähän ne nähdään! :3

Minulla ei ole vieläkään kauheasti kavereita Helsingissä, mutta en anna sen haitata. Nyt jos opiskelu alkaisi sujumaan siedettävästi, niin tuskin sekään enää kauheasti haittaisi. Tai sitten kun on paremmalla tuulella, niin kaveerauskin on ehkä helpompaa.

Lisäksi minulla on paljon hienoja odotettavia asioita. Kahden viikon päästä lähden pidennetyksi viikonlopuksi käymään kotona, koska pitää mennä katsomaan veljen Wanhoja :3 Sitten maaliskuun alussa viikoksi Kanarialle. Kyllä siitä varmaan ihan kivaa tulee, vaikka en ihan omasta tahdostani sinne olisi varmaankaan lähtenyt. Sitten odotan vielä postissa tulevia kuulokkeita ja hyllyä :3 Iso huoneeni tuntuu vieläkin kamalan tyhjältä, joten tänne piti vielä saada jotain. Ja Lordin uusi levykin on vielä tulossa, WAAAAAAA!

Hullu Visu lähtee takaisin hyppimään :333

P.S. Matikka<333

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS